Basutbildning för anordnare 

Denna tvådagars-utbildning för anordnare/ administratörer inom assistans arrangeras i samarbete med Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA). IfA har arbetat med att säkra och kvalitetshöja personlig assistansen genom bland annat politiskt påverkansarbete, information och utbildning kring personlig assistans sedan 1994.

Under utbildningen lär du dig grunderna för att bedriva personlig assistans. Vi går bland annat igenom lagstiftningen (LSS) och dess intentioner, vilka lagkrav och regelverk du måste förhålla dig till och hur du praktiskt kan utföra ditt arbete för att möta dessa krav och regler. Utbildningen är utformad efter IfAs Vägledningsbok inom assistans och denna ingår även som kursmaterial.

Målgrupp

Basutbildningen för assistansanordnare vänder sig särskilt till dig som är verksamhetsledare i assistansverksamhet, administrativ personal samt egna arbetsgivare och naturligtvis andra som är intresserade av att få grunderna i vad man behöver tänka på när man ska bedriva personlig assistans.

Kursledare

Sophie Karlsson är verksamhetsansvarig för IfA och har lång erfarenhet inom personlig assistans. Hon är själv assistansanvändare och har arbetat som jurist inom funktionshinderrörelsen.

Lilly Key är utbildnings/personalansvarig på IfA och har lång erfarenhet av att hålla utbildningar i arbetsmiljö, arbetsledarfrågor samt allmänt kring avtal och övrigt inom den personliga assistansen. Hon är även medförfattare till Vägledningsboken.

Kostnad

6 550 kronor exklusive moms. Priset avser totalsumman för båda dagarna.

Några av områden som berörs under dagen

Assistansanordnare & arbetsgivare

Dokumentation enligt LSS

Kvalitetsledningssystem

Kostnaderna för personlig assistans?

Redovisning till den assistansberättigade

Arbetsmiljö

Försäkringskassans kontroller

Tystnadsplikten

Lex Sarah

Tillfällen och anmälan

Inga fler utbildningstillfällen är inplanerade under våren 2020 men kontakta oss gärna vid intresse på info@kaustik.com

Meny