Kalendarium höst 2019

Oktober
November
December

Grundutbildning i Aiai

Utbildningen vänder sig till dig som är administratör i Aiai, vill lära dig grunderna i systemet och få en överblick av samtliga funktioner. Dagen är praktiskt inriktad med fokus på övningar i systemet så att du efter utbildningen bemästrar Aiais standardfunktioner.

Fortsättningsutbildning i Aiai

Fortsättningsutbildningen vänder sig till administratörer som vill spetsa sina kunskaper i systemet. Under en praktiskt inriktad dag kommer vi gå igenom funktioner och inställningar i systemet som alla underlättar i ert dagliga arbete. Ett perfekt tillfälle att både mingla med kollegor från branschen och bli ett riktigt Aiai-proffs.

Utbildning i Aiai Personakt

Grundutbildning i Aiai i Personakt är en halvdagsutbildning där vi går igenom grunden för tilläggstjänsten Aiai Personakt. Under denna halvdag går vi bland annat igenom hur du skriver journal och anteckningar samt hur du skapar en genomförandeplan och använder Ansvarsfördelningsverktyget.

Utbildning i dokumentation

För administratörer i Aiai som arbetar med eller ska börja arbeta med Aiai Personakt och har ansvar för att dokumentera och skriva genomförandeplan. Utbildningen berör den fasta dokumentationen i form av personuppgifter, genomförandeplan och uppföljning av kvaliteten inom verksamheten samt den löpande dokumentationen.

Assistansomkostnader

Hur ska kostnader för resor, måltider samt personalvårdsförmåner behandlas enligt gällande regelverk? Frågorna kring assistansomkostnaderna är många och viktiga.

Arbetsmiljöutbildning

Arbetsmiljöarbetet inom personlig assistans innebär en särskild utmaning då de personliga assistenternas arbetsmiljön är era kunders liv och hem. Samtidigt har ni som arbetsgivare en lagstadgad skyldighet att säkra att arbete kan utföras utan risk för ohälsa eller olycksfall. Detta kräver en hög kompetens som ständigt behöver förnyas och upprepas.

Utbildning i schemaläggning

Schemaläggning kan uppfattas som en omöjlig uppgift eller som en lustfylld utmaning. Förutom en rad arbetstidsregler som måste följas, ska många behov tillgodoses både för den assistansberättigade som för de anställda. Beslut ska verkställas och därutöver visar alltmer forskning om värdet av en hälsosam arbetstid för att må bra på jobbet.

Utbildning i komplexa assistansuppdrag

Den här kursen vill visa de möjligheter som finns för att förtydliga och analysera de verktyg du behöver för att kunna leverera en kvalitativ assistans. Du får möjlighet att byta erfarenheter med andra och ta del av olika situationer som kursledaren upplevt i arbetet som personalchef, rådgivare och handledare.

Frukostseminarium 

På Kaustiks frukostseminarierna får du som kund möjlighet att äta en god frukost, mingla med andra inom branschen samt träffa oss som jobbar på Kaustik. Vi håller en kort dragning kring tips och trix i Aiai samt går igenom de senaste nyheterna i systemet. Då vi bjuder in till vårt kontor finns det endast ett begränsat antal platser, så passa på att anmäl dig till vårens frukostseminarium.
Meny