Utbildning i schemaläggning 

Schemaläggning kan uppfattas som en omöjlig uppgift eller som en lustfylld utmaning. Förutom en rad arbetstidsregler som måste följas, ska många behov tillgodoses både för den assistansberättigade som för de anställda. Beslut ska verkställas och därutöver visar alltmer forskning om värdet av en hälsosam arbetstid för att må bra på jobbet.

På Kaustik Akademins utbildning i schemaläggning får du verktyg för att blir mer trygg i din schemaläggning. Vi går igenom lagkrav och regler men varvar även med gruppövningar med konkreta exempel från vardagen.

Målgrupp

Du som arbetar schemaläggning inom assistans, inga förkunskaper krävs. Utbildningen riktar sig till privat och offentlig verksamhet.

Kursledare

Carina Ekblad arbetar på Arbetsgivarföreningen KFO med främst arbetsrättslig rådgivning och förhandling inom personlig assistans. Carina är utbildad personalvetare och har varit verksam inom personlig assistans i olika funktioner och med olika perspektiv så som personalchef på ett större assistanskooperativ, verksamhetsexpert på ett IT-bolag samt som egen arbetsgivare sedan 1999.

Kostnad

4 950 kronor exklusive moms.

Några av områden som berörs under dagen

Vilka regler gäller och när finns svaret i arbetstidslagen respektive i kollektivavtalet

Schemaläggningens betydelse för den assistansberättigades självbestämmande

Betydelsen av variation mellan dag- och nattpass, tid för återhämtning och lediga dagar

Ett hälsofrämjande arbetstidsschema

Tillfällen och anmälan

Med anledning av Coronaviruset har vi beslutat att alla våra utbildningar planerade under mars månad ska senareläggas. Vi återkommer med mer information här när de nya datumen för vårens utbildningar är planerade.

Meny