Utbildning i schemaläggning 

Schemaläggning kan uppfattas som en omöjlig uppgift eller som en lustfylld utmaning. Förutom en rad arbetstidsregler som måste följas, ska många behov tillgodoses både för den assistansberättigade som för de anställda. Beslut ska verkställas och därutöver visar alltmer forskning om värdet av en hälsosam arbetstid för att må bra på jobbet.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med schemaläggning och vill få mer kunskap om vad som gäller och hur ska man få ihop alla perspektiv som man måste ta hänsyn till.

Målgrupp

Du som arbetar schemaläggning inom assistans, inga förkunskaper krävs. Utbildningen riktar sig till privat och offentlig verksamhet.

Kursledare

Carina Ekblad arbetar på Arbetsgivarföreningen KFO med främst arbetsrättslig rådgivning och förhandling inom personlig assistans. Carina är utbildad personalvetare och har varit verksam inom personlig assistans i olika funktioner och med olika perspektiv så som personalchef på ett större assistanskooperativ, verksamhetsexpert på ett IT-bolag samt som egen arbetsgivare sedan 1999.

Kostnad

4450 kronor exklusive moms.

Några av områden som berörs under dagen

Vilka regler gäller och när finns svaret i arbetstidslagen respektive i kollektivavtalet

Schemaläggningens betydelse för den assistansberättigades självbestämmande

Betydelsen av variation mellan dag- och nattpass, tid för återhämtning och lediga dagar

Ett hälsofrämjande arbetstidsschema

Tillfällen och anmälan

Är du intresserad av utbildningen i schemaläggning? Anmäl ditt intresse till oss så kontaktar vi dig för vidare information och planering.

Meny