Utbildning i komplexa assistansuppdrag

Hur kan vi förebygga i stället för att akut avsluta assistansuppdrag? Alla assistansanordnare har nog stött på assistansuppdrag som är komplexa att hantera. Den här kursen vill visa de möjligheter som finns för att förtydliga och analysera de verktyg du behöver för att kunna leverera en kvalitativ assistans. Du får möjlighet att byta erfarenheter med andra och ta del av olika situationer som kursledaren upplevt i arbetet som personalchef, rådgivare och handledare.

Målgrupp

Kursen vänder sig till verksamhetschefer, HR personal och den som arbetar med anordnarens kundkontakter. Utbildningen riktar sig till både privat och offentlig verksamhet. 

Kursledare

Suzanne Elmqvist lever med assistans och har gedigen erfarenhet av att arbeta med assistansfrågor. Hon har tidigare arbetat som personalchef på ett assistanskooperativ och driver nu företaget SE Möjligheter med inriktning på chefscoaching och handledning.

Kostnad

4 450 kronor exklusive moms.

Några av områden som berörs under dagen

Vad är god kvalitet i assistansen och vem bestämmer det?

Dilemmat självbestämmande och gränssättning

Från komplext och intrasslat till konstruktivt och stödjande

Att vilja hjälpa och ta ansvar för någon annan – empatins skuggsida

Handlingsplan för att gå vidare

Tillfällen och anmälan

Stockholm
12 november

Utbildningen är en heldagsutbildning mellan kl 9.00-16.30. Utbildningen hålls i Kaustiks konferenslokaler på Kammakargatan 22 i Stockholm. 

 

Meny