Aiai är så användar­vänligt. Vi har ofta gjort vågen, särskilt när det kommit bra nyheter.

Pernilla Hålén i Ockelbo är VD för OP Assistans där OP står för Ockelbos Personligaste Assistans. Företaget, som idag är en del av Team Olivia, har ett 100-tal kunder i Gävleborgs län och drygt 350 medarbetare.

Publicerad

Den administrativa personalen sitter i Gävle. Fram till 2010 skötte vi all administration med papper och penna. Ibland blev det fel och tog lång tid, det var högst ohanterligt så vi började se oss om efter ett verksamhetsstöd, berättar Pernilla. Hon fastnade för Aiai av fem skäl:

– Det var det mest användarvänliga systemet av dom vi testade.

Det var visuellt tydligast. Det var byggt för brukare av brukare. Våra brukare kan gå in i systemet och vara delaktiga vilket är jätteviktigt. Sist men inte minst utstrålar systemet trygghet och framtidsanda, säger hon. För att skynda långsamt introducerades Aiai för en brukare och en assistent åt gången. I början var det nervöst men det var viktigt för OP Assistans att skapa förtroende för det nya systemet, berättar Pernilla Hålén.

– Vi pepprade gänget bakom Aiai med förslag till förbättringar och vi märkte tidigt att de lyssnade på oss.

Återkopplingen har fungerat fint. De har också kommunicerat vad vi kan vänta oss av Aiai framöver, säger hon. Hon konstaterar att assistansbranschen inte är särskilt trygg i dagens läge.

– Det svänger mycket just nu, det är minst sagt lite svajigt.

Därför är det så viktigt att ha ett positivt ekonomiskt resultat, vi måste kunna ta smällar. Vi har ju ett så ansvarsfullt uppdrag när vi lovar både brukare och anställda att företaget ska fungera, konstaterar Pernilla Hålén.

Läs mer