Kunder ber om få bli en del av ELFA

ELFA Assistans har anordnat personlig assistans sedan 2007 och Eva Lundin jobbar som uppdragsansvarig på huvudkontoret i Solna. Som uppdragsansvarig är hon ansvarig för den regelbundna kontakten med kunder samt är närmaste chef för assistenterna.

Publicerad

ELFA Assistans

– Det unika med ELFA är att de är engagerade, pålästa inom området och duktiga på att kombinera uppdraget som både arbetsgivare och anordnare.
Att få dessa två roller att synka är inte alltid lätt men vi lyckas med det och det är vår styrka, förklarar Eva stolt.

ELFA har valt att uteslutande fokusera på insatsen personlig assistans då det är här de har sin kompetens. Företaget sköter allt kring assistansen såsom arbetsledning, löner och övrig administration. De sju personerna som jobbar på huvudkontoret i Solna hjälper varandra med mycket. Alla på kontoret är väl insatta i de 60 kunderna vilket gör att assistansen alltid rullar på och kunder och medarbetare kan få rätt hjälp.

ELFA har framförallt kunder i Mälardalen men då kunder allt ifrån Lund till Östersund har bett om att bli kunder är de nu spridda i hela landet.

– Det är svårt att säga nej när kunder ber om att få bli en del av vår verksamhet och det ser vi ju som det yttersta beviset på att vårt arbete och vårt engagemang ger resultat, förklarar Eva.

Med hjälp av lagar, regler och ett stort lösningsfokus skapar ELFA en trygg och långsiktig personlig assistans. ELFA coachar sina medarbetare för att stärka dem i en professionell syn på yrket personlig assistent.

– Tillsammans skapar vi, medarbetare och kunder, en personligare assistans, det blir personlig assistans när den är som bäst, säger Eva.

ELFA Assistans
ELFA Assistans

Utvärderade flera olika system innan Aiai valdes

ELFA Assistans blev kunder hos Aiai/ Kaustik för fem år sedan. Innan de bestämde sig för Aiai testade de flera olika system.

– Vi fick flera andra system presenterade för oss och det som gjorde och gör Aiai unikt är att det tydligt märks att företaget vet vad assistans är och det gör att systemet är väl anpassat efter just vår bransch, förklarar Eva.

Att assistenterna lätt kan kontrollera sina tidrapporter via mobilen och godkänna med BankID är en av Evas favorit-funktioner i Aiai.

– Allt är klart mycket snabbare, inga papper måste skickas innan postlådan töms och inga papper kommer bort, allt är superbra! Säger Eva entusiastisk.

Schemakontrollen är en annan av hennes favoriter.

– Vissa schemakontroller gör vi några gånger i månaden för att hålla koll. Det känns tryggt och vi kan planera framåt och vara mer flexibla, förklarar Eva.

– Om vi har några frågor kring användandet av Aiai ringer eller mailar vi till Aiais eminenta support och där får vi alltid snabb hjälp, det är verkligen toppen, berättar Eva glatt.

Eva avslutar med att rekommendera Kaustik Akademis utbildningar samt frukostseminarium.

– Jag vill verkligen slå ett slag för Kaustiks frukostseminarium och de övriga utbildningarna. Jag tycker att det är häftigt att få komma ut och träffa andra i branschen och utbildningar har hållit en hög kvalitet. Dessa kan jag varmt rekommendera till alla branschkollegor!

ELFA Assistans

Läs mer